Nu öppnar min webbshop

Jag heter Eva Fristedt och har hållit på med blomsterlökar i över 20 år. I flera år gjorde jag och min tidigare tulpankompis Cecilia Wingård utställningar med vårlökar. Vi har varit i orangeriet på Hovdala slott, i orangeriet på Sofiero och i det lilla fina växthuset i Lunds stadspark. 

Narcisser i Lunds stadspark.
Utställning med narcisser i Lunds stadspark.

Äntligen en webbutik

Vi har föreläst för en mängd trädgårdsföreningar, sålt lökar på olika marknader och mässor. Vi har aldrig riktigt fått till det med en butik på webben även om vi sålt en hel del över Internet men då på ett lite taffligare vis. Nu är jag stolt över att kunna öppna en riktigt fin webbutik.

Det har varit en spännande resa att än en gång gå igenom alla lökar, lägga till och dra ifrån, kolla fakta och räkna ut priser. I en tid som denna är det skönt att strukturera sina dagar med detta och samtidigt ha kameran i beredskap för att få ett ännu bättre foto på den eller den blomman.Nu är den nya webbutiken öppen efter att sidan narcissochtulpan.se legat i träda ungefär lika länge som vi levt med pandemin. Framöver kommer jag givetvis att hitta nya lökar som jag tycker att ni måste ha i er trädgård nästa vår eller sommar.

Höstlökar och vårlökar

För er som är helt nya när det gäller lökplantering – jag avundas er att ni har det framför er – så fungerar det så att de lökar ni köper/beställer nu får jag i augusti–september och börjar skicka ut till er från den 17 september. Ni planterar dem på hösten och så kommer de att börja blomma från mars–april, beroende på sort eller art. 

Det är under den tidiga våren man verkligen längtar efter de första blommorna som tittar upp. Först kommer krokusen följt av narcisserpärlhyacintervårstjärnortulpanerfritillarier och sist kommer alliumbollarna.

Inom var grupp finns både tidiga och sena sorter, så planerar du väl kan det blomma från februari till juli med bara det som du har beställer från narcissochtulpan.se. Sen finns det mängder av andra växter också som alla mina kolleger saluför.

Österlens Museum

Plantering av tulpaner på Österlens Museum i Simrishamn.
Plantering av tulpaner på Österlens Museum i Simrishamn.

Jag har med mig några sommarlöksplantor till försäljning. Cecilia Wingård kommer också att vara på plats för att sälja luktärtsplantor och grönsaksplantor. 

Öppen trädgård

Min trädgård i Vik.
Min trädgård i Vik.

Det är alltså en lite annorlunda typ av trädgård. Trädgården ligger in vid Viks golfklubb, vid slutet av den lilla grusvägen, bakom de höga bokhäckarna. Här finns en karta.

Vi håller avstånd, tvättar händerna ofta och blir inte för många, trädgården är på nästan 4 000 kvm, så det finns plats.

Välkomna!

Eva

PS. Alla som tittar in i webbutiken och handlar senast midsommarafton får 10 procents rabatt. DS

Lämna ett svar

Nu öppnar min webbshop
Narcisser i Lunds stadspark.