Köpvillkor

Dessa allmänna villkor gäller för narcissochtulpan.se som ägs och drivs av Blomsterbedsteater HB (organisationsnummer 969657-1935).

Allmänt

Vid försäljning till konsument tillämpar Blomsterbedsteater de regler som följer av aktuell lagstiftning. Mer information om distans-, hemförsäljnings- och konsumentköplagen finns på www.konsumentverket.se.
Köparen måste vara 18 år och myndig eller ha målsmans tillstånd.
Alla priser som anges är inklusive moms och i svenska kronor (SEK).

Beställning

Beställning av produkter från Blomsterbedsteater sker via narcissochtulpan.se. För att en beställning ska vara bindande för Blomsterbedsteater, måste beställningen bekräftas av Blomsterbedsteater.
Det innebär bland annat att om produkten utgått eller av annan anledning inte finns att tillgå med iakttagande av rimliga ansträngningar, är Blomsterbedsteater ej skyldig att tillhandahålla sådan produkt trots att kunden beställt den.

Kortbetalning

Vi anlitar PayPal som leverantör av teknisk lösning för kortbetalningar. PayPal uppfyller kraven för PCI DSS och betallösningen tillämpar 3D secure. 3D secure är en teknisk säkerhetsstandard framtagen av Visa och Mastercard i syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på internet.
När du betalar med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos PayPal, där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till narcissochtulpan.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

PayPal

Om du har ett PayPal-konto kan du även välja att betala med detta. Logga in på ditt konto med din e-postadress och ditt lösenord. När du klickat på ”Betala nu” skickas du tillbaka till narcissochtulpan.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

Swish

Swisha beloppet som ska betalas till 123 427 29 77. Ange ordernumret som meddelande i Swish-appen.

Faktura

Det går också att betala mot faktura. Betalningsvillkoret är att varorna betalas inom 20 dagar efter leveransen.

Frakt och leverans

Beställningar i Sverige på 900 kronor eller mer efter eventuella rabatter levereras alltid fraktfritt. Annars tillkommer frakt med 70 kronor.

Vi levererar våra produkter med PostNord, DHL eller annan motsvarande speditör som brev eller paket. Leveranstiden är normalt 3–5 arbetsdagar.
Det går också att själv hämta de köpta varorna i Vik utanför Simrishamn. Den som väljer det alternativet blir aviserad via mejl eller SMS när beställningen är klar att hämtas.

Höstlökar som planteras under hösten och blommar under följande vår/sommar säljs under perioden maj till och med september. De levereras under vecka 38 fram till den 20 oktober.

Vårlökar som planteras under våren och blommar under sommaren/hösten säljs under januari–mars och levereras under våren-

Leveransförsening

Om en leveransförsening uppstår meddelas kunden via e-post eller telefonsamtal från Blomsterbedsteater. Kunden har alltid rätt att häva köpet vid långvariga leveransförseningar. Hävning av köp ska ske skriftligen via e-post till Blomsterbedsteaters Kundservice.

Transportskador

Blomsterbedsteater ansvarar för risken vid transport till kunden, d.v.s. risken för att en produkt skadas eller kommer bort under transport till kunden. Kunden står för risken vid eventuell retur till Blomsterbedsteater.
Kunden har ansvar att anmäla eventuell transportskada till Blomsterbedsteaters Kundservice så snabbt som möjligt.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad förutom i fall där varan är defekt eller om vi har packat fel. Alla returer ska skickas som brev eller paket och inte mot postförskott. Vid byten av defekta eller felpackade varor betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Ångerrätt

Kunden har alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Blomsterbedsteater erbjuder alltid 30 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller endast om produkten och originalförpackningen är i oförändrat skick.
Ångerfristen börjar löpa från den dag kunden har tagit emot produkten.

Återbetalning

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala frakten när du sänder tillbaka varan.

Ångerrätt

Kunden har alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Blomsterbedsteater erbjuder alltid 30 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller endast om produkten och originalförpackningen är i oförändrat skick.
Ångerfristen börjar löpa från den dag kunden har tagit emot produkten.

Bilder i butiken

Vi försöker återge färger och nyanser på våra produkter så exakt som möjligt, men vi kan tyvärr inte garantera att de bilder av produkter som visas på webbplatsen uppfattas exakt så som de ser ut i verkligheten.

Ändrade uppgifter

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga eller ändrade uppgifter angående pris och leveranstid. Vi reserverar oss för eventuellt feltryck i produktinformation, pris och lagersaldo.

Vid tvister

Vi rekommenderar att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se om det uppstår tvister som vi inte kan lösa. Bra att veta är att vi alltid följer ARNs rekommendationer. Du kan även använda den hemsida för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: https://ec.europa.eu/odr.
För vidare information om vilka rättigheter du som har som konsument besök Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.