Exklusiva italienska Ranunkler och Anemoner

De finns i butiken här och nu.

Elegance är ranunkler i en serie som familjeföretaget tagit fram med variation av pastellfärger som passar med varandra med mjuka och delikata kontraster.

Genom genetiska förbättringar av den traditionella korsningsprocessen har familjen erhållit blommor med stora kronblad och en cirkel av homogent strukturerade kronblad. Efter år av forskning har det lett till denna samling bestående av sorter som har särskilt uppskattade kvaliteter.

Sorter med några gemensamma egenskaper såsom tidig produktion, stora blommor, hög produktivitet, styrka hos plantorna, raka och långa stjälkar och mycket höga generella kvalitetskrav. I praktiken passar de alla slags klimatförhållanden och olika odlingstekniker.

Redan efter tre månader är det möjligt att blomma med fyra blommor på varje planta, vilket kan bli tolv blommor på sex månader. I kallare klimat kan blomningen dröja upp till 16 veckor.

Blommorna vill stå i full sol, och de öppnar sig första gången, tidigt på kvällen. Det rekommenderas att låta detta ske två gånger för att öka kvaliteten och storleken på varje blomma innan man börjar klippa dem för snitt. Därefter är det lämpligt att klippa blommorna tidigt på morgonen.

Inom serien finns ett 100-tal olika varianter, varav jag fått tillgång till fyra i år, men hoppas på det femdubbla 2023.

Anemone ’Mistral Bordeux’.
Anemone ’Mistral Bordeux’ har mahognyfärgade lite toppiga blomblad med blålila ring runt den svarta mitten.

Anemonerna i Mistralserien är ett resultat av efterfrågan familjeföretaget fått på speciella färger hos anemonerna. De blommar ca tre månader efter planteringen och börjar blomma med 3-5 blommor och kan som mest få upp till tolv blommor under en period av 6-7 månader.

Inom gruppen finns ett 40-tal varianter. Jag har fått fyra i år och planerar att till 2023 ha ett tiotal.

Mistral Plus har en större blomma och längre skaft. Är ett resultat av ett försök att genetiskt skapa den alldeles perfekta blomman av de varianter som naturen erbjuder.

Det är en ljus och elegant blomma, vars kronblad har speciella kromatiska värden som sträcker sig från rödblått som är nästan svart till rött, viol och intensiva lila färger, ända upp till de mycket speciella streckmönstrade och vita.

Lämna ett svar

Exklusiva italienska Ranunkler och Anemoner