Det här gör vi 2018:

Vårblomssafari i Cecilias trädgård i Rugerup

 

På Österlens Museum i Simrishamn kommer vi att visa den plantering vi gjorde i höstas:
Lördag 5 maj 10-13, även västmarknad
Lördag 12 maj l 10-13

Försäljning 2018:

Utöver nedan dagar går det bra att efter telefonkontakt(0733-900182)och komma och köpa direkt hos Eva i Lilla Vik f o m lörd den 15/9.

Äppelmarknaden i Kivik 29 och 30 september
Österlens Museum 6 oktober 10 -14. Plantering och försäljning

.
Vi kommer gärna till din trädgårdsförening och pratar lökväxter under perioden 15/9 - 2/10. Då kan vi ha med blomsterlök att sälja.

 

VI TIPSAR OCKSÅ OM ANNAT SOM VI GÖR :

Cecilia:

Under våren 2018 tar jag gärna emot besök i min trädgård. Våren börjar ju med att de små vårlökarna tittar upp, kanske i april och fortsätter med narcisser och tulpaner. Exakt när detta inträffar är svårt att sia om, men du är välkommen


Efter blomsterlök är det dags för grönsaksplantor. Det första är klart för försäljning i mitten av maj. Jag odlar en hel massa sorter som passar dej med mindre tid och plats, t ex för balkong eller pallkrage. Dessutom har jag en del spännande perenner till försäljning.
Den 5 maj 10 -14 är jag på Österlens Museum i Simrishamn och säljer grönsaksplantor och sista helgen i maj är jag på Malmö Garden Show i samma ärende.


I juli är det dags för Luktärtsfestival 1 juli- 29 juli 2018. Jag odlar gamla sorter av underbart doftande, engelska sorter. Välkommen hit att sniffa på dem! Kolla min hemsida www.ceciliawingard.se för exakt information om tider, hur du hittar mm.

 

Eva:

Jag hyr ut Casa Porta da Piedi i byn Castiglione a Casauria, Abruzzo, Italien. Byn ligger 1,5 timme öster om Rom ca 30 minuter från Adriatiska havet. Jag hyr ut detta hus under hela året. Juni-Aug endast veckovis, övrig tid även dygnsvis. Se mer på : www.castiglione.se I bergen kring byn hittar man på våren ängar med den gammeldags pingsliljan; narcissus poeticus recurvus. Sista söndagen i maj är det Cantine Aperto dvs öppna vinkällare. Det fungerar ungefär som konstrundan på Österlen. I månadsskiftet augusti- september kan man vara med och plocka fikon och koka egen fikonmarmelad. I oktober skördas saffranscrocusen i den närbelägna byn Navelli och lagom till vårt Allhelgon lov så är det dax för olivskörden. Vi skräddarsyr gärna ert besök efter vad ni önskar göra.

Under april 2018 kommer jag att visa tulpaner i min trädgrd i Castiglione a Csauria

Vi har byggt en liten alldeles underbar inomhuspool i ett gårdshus med gamla vackra valv. den är 8,5 m x 2,5 m.

Jag kommer gärna på besök och håller en föreläsning om hur vi hittade vårt paradis i Italien och vår trädgård där.